IMG_20181207_131138_628.jpg
Screenshot_20190912-222247_Instagram.jpg
IMG_20190216_093119_808 (2).jpg
IMG_3029levels2.jpg
IMG_20190410_135654_262.jpg
IMG_20190725_114022_367.jpg
IMG_20190123_125140_408.jpg
IMG_20181013_115323_327 (3).jpg
IMG_20181207_131138_628.jpg

Suolainen vohveli


SCROLL DOWN

Suolainen vohveli


V o h v e l i t a i k i n a

(noin 10 pientä vohvelia)

3 luomukananmunaa

115g kaurahiutaleita

35g tattarijauhoja

2tl leivinjauhetta

reilu 0,5tl himalajan suolaa

120g auringonkukkaöljyä

360g kauramaitoa

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. (Käytä paistamiseen voita, jotta saat rapeita vohveleita.) Tarjoile suolainen vohveli hummuksen, vuohen/lampaan fetan, ohuiden omenapalojen, luomukananmunan, suolaisen granolan (kuvassa seesaminsiemeniä) ja silmusalaatin kanssa.

H u m m u s

265g kikherneitä (Bonduelle)

reilu 2tl tahinia

50ml extra virgin oliiviöljyä

puolikkaan sitruunan mehu

50-100ml vettä

reilu 0,25tl himalajan suolaa

Huuhtele kikherneet siivilässä. Sekoita kaikki aineet sileäksi tahnaksi monitoimikoneessa.

S u o l a i n e n g r a n o l a

200g kaurahiutaleita

150g auringonkukansiemeniä

100g tattarisuurimoita

1rkl kuivattua rosmariinia

0,5tl himalajan suolaa

2rkl täysjyväsinappia

75g oliiviöljyä

2rkl agavesiirappia

Sekoita kuivat aineet ja lisää keskenään sekoitetut sinappi, öljy ja siirappi. Paista 200 asteessa 15-20min. Sekoittele granolaa ainakin kerran paiston loppua kohden.

Screenshot_20190912-222247_Instagram.jpg

Makea vohveli


Makea vohveli


Tarjoile makea vohveli mustikka-kardemummachiahillon, kypsän banaanin, juoksevan mantelitahnan (Foodin), vaahterasiirapin ja mantelilastujen kanssa.

M u s t i k k a - k a r d e m u m m a - c h i a h i l l o

200g mustikoita (sulata, jos pakasteesta)

20g chiasiemeniä

2-3g kardemummaa

50g vaahterasiirappia

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella ja anna turvota jääkaapissa muutaman tunnin.

IMG_20190216_093119_808 (2).jpg

Kaurasiemenleipä ja Marokko-tuorepuuro


Kaurasiemenleipä ja Marokko-tuorepuuro


K a u r a s i e m e n l e i p ä

260g kaurahiutaleita

250g auringonkukansiemeniä

130g pellavansiemeniä

40g chiasiemeniä

60g psylliumia

3tl himalajan suolaa

75g auringonkukkaöljyä

600ml vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi, sekoita (taikina jähmettyy nopeasti) ja kaada leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Painele tiiviiksi ja tasaiseksi märin käsin. Anna leivän levätä jääkaapissa kaksi tuntia tai yön yli. Paista 175 asteessa 55 minuuttia, kumoa uunin ritilälle leivinpaperin päälle ja paista vielä alapuoli ylöspäin 50-55 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Tarjoile paahdettuna hernepestolla, vuohen/lampaan fetalla, omenalla/retiisillä, silmusalaatilla ja seesaminsiemenillä. (Leipä on tosi hyvää myös paahdettuna juustojen kanssa!) Säilytä leipä jääkaapissa tai pakastimessa.

H e r n e p e s t o

65g auringonkukansiemeniä

200g pakasteherneitä

0,5tl himalajan suolaa

100ml extra virgin oliiviöljyä

Jauha auringonkukansiemenet karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa. Lisää loput ainekset ja sekoita nopeasti; peston ei tarvi olla sileää. (Ihanaa myös pastan ja mozzarellan kanssa!)

M a r o k k o - t u o r e p u u r o

10g pellavansiemeniä

50g kaurahiutaleita

150-160g tuorepuristettua appelsiinimehua

Mittaa ensin pellavansiemenet ja sitten kaurahiutaleet puurokulhoon. Lisää varovasti appelsiinimehu niin, että kaurahiutaleet peittyvät kauttaaltaan. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoile liotettujen mantelien, rouhittujen kaakaopapujen, paahdettujen kookoslastujen ja vadelmien kanssa.

IMG_3029levels2.jpg

Mustikkauunipuuro


Mustikkauunipuuro


M u s t i k k a u u n i p u u r o

300g mustikoita (tai niin että vuoan pohja peittyy reilusti)

175g kaurahiutaleita

0,75tl inkiväärijauhetta

0,5tl himalajan suolaa

1tl leivinjauhetta

500ml kauramaitoa

2 munaa

150g auringonkukansiemeniä

vaahterasiirappia

(kourallinen pekaanipähkinöitä)

Voitele n. 25cm uunivuoka ja peitä sen pohja n. 1,5cm kerroksella mustikoita. Levitä mustikoiden päälle keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sen jälkeen keskenään sekoitetut kauramaito ja munat. Mittaa auringonkukansiemenet (ja pekaanipähkinät) pieneen kulhoon ja lisää sekoitellen sen vaahterasiirappia, että ne juuri ja juuri kastuvat kaikki. Levitä siemenet puuron päälle ja paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Tarjoile kauramaidon, päärynän, rouhittujen kaakaopapujen, paahdettujen kookoslastujen ja hampunsiementen kanssa.

(Voit korvata kananmunan sekoittamalla 2rkl chiasiemeniä ja 6rkl vettä. Anna turvota 20 min, sekoittele välillä.)

IMG_20190410_135654_262.jpg

Porkkanakakku


Porkkanakakku


P o r k k a n a k a k k u

2 luomukananmunaa

140g intiaanisokeria

60g perunajauhoja

50g kaurajauhoja

5g psylliumia

reilu 0,5tl kanelia (Foodin)

vajaa 0,5tl kardemummaa

hyvä ripaus muskottipähkinää

0,25tl himalajan suolaa

150g porkkanaraastetta

85g auringonkukkaöljyä

K u o r r u t u s:

65g sulaa voita

110g tomusokeria

200g tuorejuustoa (Rainbow, paras koostumus)

K o r i s t e e k s i:

paahdettuja kookoslastuja, kuivattua hibiskusta (saksanpähkinöitä, pekaanipähkinöitä jne.)

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti sekaan, ja samoin keskenään sekoitetut porkkanaraaste ja öljy. Vuoraa 20cm irtopohjavuoka kauttaaltaan leivinpaperilla ja paista kakkua uunin alaritilällä 175 asteessa n. 35-45 minuuttia, kokeile kypsyys tikulla.

Voit korvata perunajauhon, kaurajauhon ja psylliumin 110g grammalla hienoja spelttijauhoja (Sunspelt) tai vehnäjauhoja. Huomioi, että paistoaika on tällöin huomattavasti lyhyempi, n. 20-25 minuuttia.

Sekoita kuorrutuksen aineet sähkövatkaimella ja levitä kakulle ja koristele. Kakku säilyy muutaman päivän hyvänä jääkaapissa, ja pohjan voi halutessaan leipoa jo etukäteen pakkaseen.

IMG_20190725_114022_367.jpg

Banaanileipä


Banaanileipä


B a n a a n i l e i p ä

320g banaania

15g pellavansiemenrouhetta

80g auringonkukkaöljyä

80g kauramaitoa

140g hienoa spelttijauhoa (Sunspelt)

100g kaurajauhoa

100g kookossokeria

1tl ruokasoodaa

0,5tl leivinjauhetta

0,75tl kanelia (Foodin)

hieman vajaa 0,5tl himalajan suolaa

Soseuta banaanit, pellavansiemenrouhe, auringonkukkaöljy ja kauramaito sauvasekoittimella. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita käsin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja paista 175 asteessa n.50-60 minuuttia (kokeile kypsyys tikulla). Säilytä banaanileipä jääkaapissa tai pakastimessa.

IMG_20190123_125140_408.jpg

Lempikakku


Lempikakku


L e m p i k a k k u

P o h j a:

230g cashewpähkinöitä

0,5tl himalajan suolaa

160g tuoreita, pehmeitä taateleita (pahvilaatikossa vihannesosastolla)

1rkl kookosöljyä

K e s k i k e r r o s:

180g maapähkinävoita (Pirkka)

125g kookosöljyä

60g agavesiirappia

80g kauramaitoa

K u o r r u t u s:

50g kookosöljyä (älä sulata)

40g raakakaakaojauhetta

120g vaahterasiirappia

0,25tl himalajan suolaa

K o r i s t e e k s i:

juoksevaa maapähkinävoita (Pirkka)

maapähkinöitä

Sekoita cashewpähkinät ja suola monitoimikoneessa karkeaksi rouheeksi (saa jäädä sattumia). Poista taateleista kivet ja lisää ne ja kookosöljy ja sekoita tasaiseksi. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoan pohja (avaa reunat ja pingota leivinpaperi kätevästi reunojen väliin sulkemalla ne) ja painele seos tasaisesti pohjalle. Laita jääkaappiin.

Mittaa kattilaan kaikki keskikerroksen aineet ja sulata kokoajan sekoitellen miedolla lämmöllä, niin että ainekset juuri ja juuri sulavat ja sekoittuvat. Kaada seos pohjan päälle ja laita pakastimeen n. 35 minuutiksi tai kunnes juuri ja juuri jähmettynyt.

Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja sekoita huolella sauvasekoittimella. Levitä jähmettyneelle kakulle ja pudottele päälle juoksevaa maapähkinävoita ja piirtele siihen kiemuroita cocktailtikulla ja ripottele vielä sinne tänne karkeasti rouhittuja maapähkinöitä.

Säilytä kakku jääkaapissa tai pidempään pakasteessa. (Jos haluat kakusta tarjolle siistejä palasia, leikkaa ne valmiiksi isolla terävällä veitsellä, jonka huuhtelet kuumalla vedellä ja kuivaat jokaisen vedon välissä.)

IMG_20181013_115323_327 (3).jpg

Kaurarusinakeksi


Kaurarusinakeksi


K a u r a r u s i n a k e k s i t

120g kaurahiutaleita

85g kaurajauhoja

125g kookossokeria

0,5tl leivinjauhetta

0,5tl kanelia (Foodin)

0,25tl himalajan suolaa

60g rusinoita

120g sulaa voita

1 luomukananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sula voi ja kananmuna ja sekoita lusikalla. Nostele keksikauhalla (tai lusikalla) 12 kekoa leivinpaperille (jätä reilusti väliä, keksit leviää uunissa) ja paista 175 asteessa 13-15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä leivinpaperin päällä.